top of page

Educatieve activiteiten

AARDS is een inspirerende plek om te leren. Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie over educatieve programma’s, cursussen, workshops en stages. Wij hebben ervaring in huis in het onderwijs en de onderwijskunde en maken samen met de klant op maat ontworpen educatieve programma’s, cursussen en workshops voor verschillende doelgroepen. Heeft u interesse in op maat gemaakt leren bij AARDS, neem dan contact met ons op. 

De unieke agro-ecologische onderneming en prachtige locatie zorgen voor een inspirerende omgeving om te leren. Wij bieden de mogelijkheid om te leren door ervaringen op te doen, zelf te experimenteren en vooral om te observeren met alle zintuigen. Zo maken we educatieve programma’s voor kinderen waar ze leren de natuur te observeren, zelf groenten en fruit te cultiveren, verwerken en proeven, alsook workshops voor volwassen om met beide voeten goed op de grond te staan en te aarden. De volgende generatie jonge agrariërs bieden wij de mogelijkheid om alle aspecten van het agro-ecologisch ondernemen te leren door volledig mee te draaien in het bedrijf tijdens (internationale) stages van 9-10 maanden. Tijdens deze stages komen de gebruikelijke agrarische activiteiten aan bod (zoals kweken, snoeien, oogsten etc.) maar ook ontwerpen volgens de permacultuur, boekhouding, voedselverwerking, holistic management en nog veel meer. Het doel is om een nieuwe generatie te helpen met het opstarten van een eigen agro-ecologische onderneming.  

Jaarlijks starten er ook nieuwe projecten. Aankomende projecten zijn; het bouwen van een tiny house, het opzetten van een no-dig groenten- en pluktuin en het maken van een kippentractor. 

 

Om het leren te faciliteren worden verschillende ruimtes ingericht voor educatieve activiteiten en workshops, komt er een educatieve tuin waar mensen zelf met hun handen in de aarde kunnen werken en hebben we een uitgebreide variatie aan voorbeelden op ons land. Daarnaast wordt er een professionele keuken ingericht om voedsel te verwerken en natuurlijk om smaak en geurzintuigen te prikkelen. 

educatie.jpg
Meisje Oogst Groente
bottom of page