top of page

Van richting veranderen

Welke kant gaan we op in onze samenleving? Wat is mijn rol daarin en wat mijn verantwoordelijkheden? De aangekondigde klimaatverandering en de dreigende scenario’s maken me angstig en geven me een gevoel van urgentie.Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om van richting te veranderen. Niet alleen een verandering in carrière maar een andere levenswijze. Dit was voor mij de uitgelezen kans om mijn blik niet meer te richten op wat er fout gaat in de wereld maar op wat IK goed kan doen. En op wat ik mijn kinderen mee wil geven, letterlijk en figuurlijk.


Dit filmpje is een impressie van wat ik, samen met mijn familie, de afgelopen jaren heb weten te bereiken. Het geeft ontzettend veel voldoening en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Maar ik vind het ook erg spannend om te delen. Omdat het anders is. En omdat ik nog lang niet klaar ben. Ik hoop dat er mensen zijn die er optimisme voor onze toekomst uit kunnen halen en de kracht van verbeelding zien.


Er is een mooie basis gelegd en er lijkt een groeiend maatschappelijk bewustzijn te ontstaan. Daarom willen we de beweging graag uitbreiden. Daarvoor bieden wij een platvorm, een springplank voor anderen; beginnende boeren, natuurlijke onderwijzers, mensen op zoek naar verandering, maar met verbeeldingskracht en een ander waardebesef. En zijn we op zoek naar mensen of organisaties die bij willen dragen. Daarin kunnen wij verbinden, delen, versterken en/ of faciliteren. Bijvoorbeeld door samen producten via de korte keten af te zetten, door grond beschikbaar te stellen of samen aan te kopen, door faciliteiten te bieden voor educatie of ‘natuurlijk imkeren.’

Ideeën of plannen? Vind ons via www.aards.net


Met dank aan Jerrel Smeets voor het filmpje en de montage!

Comments


bottom of page